“De swastika is een symbool van haat” Een Amerikaans echtpaar wilde een statement maken tegen de verplichting om tijdens het winkelen een masker te dragen. Het motief dat de twee ervoor hebben gekozen, is schokkend. Sinds afgelopen weekend is er een maskervereiste op openbare plaatsen en in sommige Amerikaanse staten. Maar hoewel tienduizenden mensen in het hele land dagelijks met het nieuwe type coronavirus worden besmet, zijn niet alle Amerikanen het daarmee eens. Een echtpaar uit Marshall, een stad in Minnesota, toonde op bijzonder afschuwelijke wijze hun afwijzing van deze plicht op zaterdag.

Terwijl ze Walmart-maskers droegen tijdens het winkelen in de plaatselijke supermarkt, werden er grote swastika-symbolen op afgebeeld. Hiermee stellen ze de maskervereiste op één lijn met de industriële vernietiging van miljoenen joden door de nationaal-socialisten. Zoals talloze Amerikaanse media berichten, confronteerde Raphaela Mueller het paar daarom. Ze was tegelijkertijd aan het winkelen met de 64-jarige vrouw en de 59-jarige man. Mueller bleef de twee toespreken en herhaalde dat ze hun maskers moesten afzetten en dit symbool niet moesten dragen. Mueller filmde ook het moment en publiceerde de video op Facebook. Ze schreef: „Ik ben geboren en getogen in Duitsland. Ik ben opgegroeid met verhalen van mijn overgrootmoeder, hoe ze tussen 1930 en 1940 ondergronds vocht tegen de eerste golf van de nazi’s. Dus ik wil het duidelijk maken: de hakenkruis is een symbool van haat, niemand mag hem ooit op zijn lichaam dragen, niemand mag hem ooit als vlag opheffen, niemand mag het symbool ooit verdedigen. ”In een interview met CNN zei Mueller over het moment in de supermarkt: ‘Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit met eigen ogen zou moeten zien. Maar ik dacht dat als ik nu niets zou zeggen, mijn overgrootmoeder haar leven voor de strijd tegen de nationaal-socialisten de hele jaren gratis zou riskeren. “

In de video van Mueller, die duizend keer werd gedeeld op Facebook en in tal van nieuwsprogramma’s ook haar partner sprak. Zijn naam is Benjamin Ruesch, hij zei tegen het stel: “Je bent ziek. Je kunt dit masker niet dragen. We hebben daarom oorlog gevoerd. Ze dragen hakenkruizen. ‘Antwoordde de onbekende vrouw, die ondertussen beide middelvingers in de lucht stak en haar hoofd naar de camera draaide:’ Ik ben geen nazi. Ik probeer ze gewoon te laten zien wat er met Amerika gaat gebeuren. Als je op (Joe) Biden stemt, woon je in nazi-Duitsland. Het zal hetzelfde zijn. ‘Haar partner voegde eraan toe:’ We zullen dan in een socialistische staat leven. ‘Ondertussen heeft de burgemeester van Marshall, Bob Byrnes, ook commentaar geleverd op het incident. Hij weerspiegelt de samenleving niet in zijn stad en het echtpaar hoeft niet bang te zijn voor juridische gevolgen. Delia Garcia, woordvoerster van de Walmart-winkel, heeft het gedrag van het paar als “onaanvaardbaar” veroordeeld. En ze betreurt het dat mensen profiteren van de pandemie van het coronavirus om een ​​”zorgwekkende situatie” voor andere mensen te creëren. Iedereen moet een masker dragen voor zijn eigen bescherming en die van anderen. Het echtpaar is nu een jaar uit het huis verbannen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *