Kauwgom: wie kent het niet? Het is een soort snoepgoed dat het meest gegeten wordt onder jongvolwassenen, een groep tussen de 13 en 24 jaar. Ideaal voor het krijgen van een frisse adem. Wist je bijvoorbeeld dat kauwgom goed is voor het geheugen? Nee, wij ook niet! In deze blog kom je nog meer te weten over deze snoepjes. Lees snel verder.

Geschiedenis

Kauwgom bestaat eigenlijk al eeuwen lang maar in Nederland werd het pas na de Tweede Wereldoorlog bekend. Amerikaanse soldaten die toen in Nederland waren gaven dat aan Nederlandse meisjes om ze te versieren. Want kauwgom kauwen was namelijk stoer, mannelijk.

Hoe kan het dat je op kauwgom kan blijven kauwen?

Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar al het andere snoep verdwijnt na een paar keer kauwen terwijl je op kauwgom eindeloos kunt blijven kauwen. Het gaat niet weg. Dit komt doordat er in kauwgom ingrediënten zitten die niet oplossen in water of speeksel. Hierdoor kan je eindeloos blijven kauwen zonder dat het kauwgompje verdwijnt.

Zo wordt kauwgom gemaakt

Het maken van kauwgom is een redelijk ingewikkeld proces. Naast de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten is ook het productieproces bepalend voor de kwaliteit en smaak. Gom zorgt ervoor dat kauwgom taai is. Vroeger werd gom uit boomhars gebruikt, tegenwoordig wordt er synthetische gom gemaakt in de fabrieken. De gom wordt eerst gesmolten en door elkaar gemengd in een mengmachine. Vervolgens wordt er suiker of een suikervervanger aan toegevoegd.

Favorieten van diverse landen

In ieder land houden ze van andere smaken kauwgom. In Amerika is zoete kauwgom favoriet. Denk aan de roze bubblegum. In Afrika houden ze vooral van kauwgom met echte suiker, dat is slechter voor je, maar wel goedkoper. In Zuid-Europa is men gek op fruitsmaakjes. In Scandinavië houden ze vooral van zoutige smaakjes zoals salmiak. De Belgen zijn dol op groene kauwgompjes. En wij Nederlanders zijn van de muntsmaakjes.

CandyonlineNa het lezen van deze blog trek gekregen in kauwgom? Neem snel een kijkje op de website van CandyOnline. Daar kan je allerlei diverse merken en smaken kauwgom bestellen. Je vindt er zelfs kauwgom met smaken uit het buitenland. Naast kauwgom nog op zoek naar ander snoepgoed? Ook dan ben je hier aan het juiste adres!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *