Veel mensen hebben de ambitie om een instrument te kunnen spelen. Maar voor welk instrument kies je dan? Kies je voor de sfeermaker terwijl je met je vrienden om een kampvuur zit, de gitaar? Of kies je toch een romantisch keyboard? In dit blogartikel vertellen wij jou meer over deze instrumenten, zodat je een goede keus kan maken. 

Een keyboard

De oorsprong van een keyboard ligt bij de orgel. Een orgel nam te veel ruimte in en was lastig om mee te nemen. Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten keyboards. Ten eerste heb je een verschil in het aantal toetsen dat op een keyboard zit. Keyboards met 88 toetsen zijn voornamelijk voor de gevorderden voor gecompliceerde pianostukken. Keyboards met 61 toetsen worden voornamelijk gebruikt voor keyboardles. Een keyboard is elektrisch, dit betekent dat er veel verschillende geluiden uitkomen en ook veel stijlen mee gespeeld mee kunnen worden. Zit jij in een ruimte waar je geluid van je keyboard niet zo op prijs gesteld wordt? Koppel dan eenvoudig je koptelefoon aan, zodat jij in je eentje helemaal los kan gaan zonder dat anderen hier last van hebben.

De gitaar

De gitaar is een populair instrument. Ook bestaan er verschillende soorten gitaren. Er bestaan elektrische gitaren en akoestische gitaren. Deze kunnen ook nog een verschillend aantal snaren hebben. Voordat je de keuze maakt tussen deze twee soorten gitaren is belangrijk om te weten welke soort muziek je gaat maken. Gezellige, zachte en kampvuurliedjes kunnen het best gespeeld worden op de akoestische gitaar. Houd je meer van rockmuziek en wil je wat meer ruigere nummers spelen? Kies dan voor de elektrische gitaar. Bij de elektrische gitaar kan je eenvoudig je koptelefoon inpluggen, zodat je omgeving er geen last van heeft. 

Instrumenten kopen

Heb jij ook de ambitie om een instrument te kunnen spelen, maar weet je niet waar je het moet kopen? Wij adviseren je om te kijken bij MaxiAxi. MaxiAxi heeft een ruim assortiment aan instrumenten. Overigens zijn ze gespecialiseerd in licht- en geluidsapparatuur. Indien je nog vragen hebt, kan je altijd terecht bij de specialisten van MaxiAxi.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *