Bij ieder geslaagd feestje hoort een dansvloer. De meeste verhalen ontstaan namelijk op de dansvloer. Hier kunnen mensen elkaar beter leren kennen of delen ze elkaars eerste dans. Toch is het voor sommige mensen nog lastig om een goede dansvloer te maken. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij het maken van een goede dansvloer.

Bekijk de ruimte

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je het feestje gaat houden. De perfecte plek van de dansvloer is namelijk geheel afhankelijk van de gehele ruimte van het feestje. Maak daarom eerst een plattegrond zodat je alle ruimte goed kunt indelen. Zo is het belangrijk dat de dansvloer aansluit op de muziekinstallatie. Heb jij een center speaker waar je omheen bouwt of heb je beschikking over een surround set? Dit zijn slechts een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De muziek moet namelijk wel goed hoorbaar zijn op de dansvloer.

Maak voldoende plek

Voor een goede dansvloer is er voldoende ruimte nodig. Iedereen moet namelijk wel voldoende bewegingsruimte hebben om lekker te kunnen dansen. Daarnaast is het ook verstandig om te zorgen voor voldoende instroom en uitstroom mogelijkheden. Als iedereen in een hoekje wordt gedrukt is het een stuk minder aantrekkelijk om ook even naar de dansvloer te gaan. Kies daarom ook een centrale plek voor de dansvloer, waar je de rest van het feest vervolgens omheen bouwt.

Zitplekken ergens anders

De grootste fout die je kunt maken is door rondom de dansvloer allemaal stoelen neer te zetten. In dat geval zullen de meeste mensen eerst op de stoelen gaan zitten en zal het feest nooit echt losbarsten. Daarom kun je beter ergens anders een zithoek maken. Hier kunnen mensen zich dan echt even terugtrekken en hebben ze ook geen last van de muziek. Feesten en dansen kan dan op de dansvloer gebeuren. Hopelijk weet jij nu beter hoe je een dansvloer op jouw feestje kunt maken. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *